Newsflash!

Bara för att man är snygg betyder inte det att allt man bryr sig om är läppstift. Även om du är ful har väl du andra intressen än ytlig avundsjuka?!


Att älska sig själv

Jag är glad att jag vet vem jag själv är och vilka förmågor och egenskaper jag har som person. Jag är glad att jag är intelligent och har skinn på näsan. Jag är glad att jag är allmänbildad och tuff. Jag är glad att jag är modig. Jag är glad att jag är spontan. Jag är glad att jag har humor. Jag är glad att jag är en god människa. Jag är glad att jag fungerar precis som jag gör.
Jag är glad att jag själv bestämmer över mig själv och mitt liv. Jag är glad att jag är selektiv när det gäller val av vem jag ska lyssna på. Jag är glad att jag är kräsen när det gäller människor. Jag är glad över alla fina, snälla, smarta människor runt mig. Jag är otroligt glad över världens finaste, på alla sätt och vis, man vid min sida. Och för att sammanfatta det hela är jag glad över mitt liv.

Thank God!


Att drömma sig bort

Nu är det dags för mig att sortera tvätt och under tiden ska jag drömma att jag ligger på en strand i Afrika tillsammans med min man.


Måndag 31/1-11

Jag vaknade för... en hel timme sen?! Och har inte åstadkommit något annat än att sitta på toa och framför datorn. Jag har en inte så värst rolig dag framför mig men det ska ändå bli skönt att känna att man gör lite "nytta". Eftersom jag fick rätt på marknadsföringen så ska jag självklart studera idag. Det kommer bli kul och kännas bra! Jag vill alltid ha en positiv syn på skolan även om myndigheter och syo-konsulenter gör det väldigt svårt samt det faktum att jag inte fått någon utbetalning från CSN på över två månader... (Bryter ihop inombords!) Men ja, det kommer inte alltid vara skit så det enda jag kan göra är förmodligen bara att härda ut.

Jag ska även roa mig nere i tvättstugan eftersom jag har tvätt-tid 12-17. Så det blir att springa upp och ner i några timmar mellan skolböckerna och tvättmaskinerna vilket blir extra kul när vi bor allra längst upp! En diskhög står också på schemat men sen är det nog inte mer tråkigheter. Ska belöna mig sen med film. Jag och Erik började kolla på Det femte elementet igår.


Basquiat

Jag och Erik kollade på denna idag. Det är en sann historia om den unge konstnären Jean Michel Basquiat och hans liv och väg till att bli erkänd konstnär. Det är en fin historia om konst, vänskap, missbruk, kändiskap och skönhet. Han var helt crazy produktiv och en sann inspiration och konstnär.


Söndag 30/1-11

Jag känner mig lite depressed inside. Börjar verkligen bli störd i huvudet av den här himla årstiden. Jag vill vara ute! Kunna göra saker. Lukta på våren. Se hur bladen börjar slå ut mer o mer för varje dag. Sitta och värma mig på en solfläck även om den bara varar i tre minuter. Gå med klänningar och converse. Dricka vin i parken. Sitta på Eriks balkong i en cirkel med vänner. Skratta. Vara glad.

Har varit lite ledsen idag. Och igår. Vi hade skitmysigt. Sen gick vi till Henke och Emmi, vilket också var mysigt. Sen blev det mindre mysigt. Gick hem och sov. Undrar om jag överdriver ibland. Men vad är det då som gör mig ledsen?! Jag behöver vara lite ifred med Erik. Känner att jag vill måla. Stänga in mig och inte alls bry mig om vad andra människor gör eller anser om min livsstil för stunden. Känslomänniska...


Jean Michel Basquiat.


Jag har gått och fått knäppen

Vet inte vad som hände men helt plötsligt fick jag knäppen och började storstäda. Har bara ett rum kvar, rummet där datorn står så jag fastnade lite här, hehe. Det började med att jag stod och diskade och helt plötsligt gled jag iväg med disktrasan och en tvättsvamp och sen började jag hålla på med såpor och grejer och sen stod jag där i sovrummet och dammsög lister. Hoppas verkligen att varmvattnet i badrummet är lite mer samarbetsvänligt idag än vad det varit de senaste dagarna för jag behöver ett bad efter det här.


lol


Är det bara jag...

... som älskade denna back in the day? Hahaha


Turen på min sida!

Yes! Mailade min lärare i marknadsföring (som jag även haft i företagsekonomi A) och det verkar verkligen som turen är på min sida äntligen! Yes yes yes! Först och främst, jag fick extra tid till marknadsföringen så nu hinner jag göra klart det sista! Har till fredag nästa vecka på mig, kanske ska briljera och göra det klart innan det?! Och i företagsekonomi A så har jag bara betygssamtalet kvar så där har jag möjlighet till godkänt! Hur underbart hade inte det varit? Så då är det bara företagsekonomi B kvar och sen är jag åter på banan. Tusen stenar har lättat från mitt bröst...
Såhär kommer man kötta ett par da'r...


Fredag 28/1-11

Har inte riktigt fattat att det är fredag idag men klockan är bara elva så det kanske slår mig om en stund. Jaja. Jag var ju och pratade med en syo igår på vlc, fick en skitbra! En äldre kvinna som gav mig lite mormor-feelings, hon kändes snäll. Vi diskuterade min situation och kom fram till att mina IG:n ska bli betydligt bättre betyg. När det är gjort fortsätter vi med planeringen!

Idag mailade jag min lärare i marknadsföring och hoppas nu på att jag antingen får komplettera eller får lite extra tid! Känns skönt att ha tagit tag i det.

Vad som händer idag vet jag inte. Föreslog för Erik att vi skulle hänga bara han och jag men han sa att han inte tänker "nobba" någon om de hör av sig. Förmodligen kommer det väl bli så att det kommer massa folk hit och att jag får diska efter alla dagen efter, örk. Usch, lät som en kärring där.

Känner mig dock lite ledsen över det. Inte diskningen utan mer att jag och Erik aldrig är själva. Det blir liksom bara korta stunder på kvällen eller typ en stund när han kommer hem från jobbet innan han drar iväg eller kommer någon hit. Det är jobbigt när det är så hela tiden och det gör mig ledsen. Nu i helgen finns det inte så mycket att göra åt saken för nu kommer vi vara med människor varje dag. För att säga som alla mammor i 40-50 årsåldern: Det tär på mig. Jag saknar Erik.

En annan lite roligare sak är att vi ska på djurmässa på lördag med delar av Eriks familj! Bland annat Annie, hans lillasyster och Nogge, hennes pojkvän och våran vän. Samt hans föräldrar. Det ska bli trevligt!Djurmässan bjuder tydligen på råttagility. Haha!


Natacha Peyre

Natacha bloggar inte längre på improveme, där även jag bloggade förut (and still does). Hon bloggar nu på alldeles egen sida och hennes blogg är superfräsch. I början av 2000-talet tror jag att både jag och många andra ansåg Natacha vara en trashy bimbo. Idag har jag totalt ändrat åsikt!  Jag har följt Natacha i över ett år minst, kanske till och med två, och jag tycker hon verkar vara en snäll och jordnära person. Dessutom har hon otroligt bra smak vad gäller kläder och skönhet och att hon lever drömlivet i Los Angeles är ju inte avundsvärt det heller (jo). Hennes blogg, som dessvärre inte uppdateras så ofta som jag skulle önska (hela tiden), är väldigt beroendeframkallande.


(KLICK)


Torsdag 27/1-11

Idag är det dags för mig att ta tag litegrann i livet som sagt. Jag ska nämligen gå till vlc och välja nya kurser och samtala med dem som jobbar där. Jag hoppas innerligt att det inte ska bli några problem och att allt ska gå vägen!

Igår var mamma här med grejer. Jag tycker det är roligt att mamma och pappa kommer hit och hälsar på. Och inte bara för att de alltid har med sig presenter och bjuder oss på mat och så utan för att vi har roligt! När mamma var här igår fick jag kläder och en förvaringspall och sen när vi chillade på Maxi fick vi mat och de sista ingredienserna till korvmiddagen.

På tal om korvmiddan' var den inte sååå lyckad.. Jag och Erik har pratat om denna måltid så länge och nu när den väl skedde blev vi besvikna på qourven. Den smakade lite väl mycket wiener om man säger så och så var den ganska törr. Men det blir väl så antar jag när det inte är "riktig" korv och sen så fettsnålt. Men man ska inte klaga, vi blev mätta och glada ändå! 


Att vara kreativ en onsdag

Jag och Erik är väldigt duktiga på att äta bra! Vi äter både nyttigt och varierat och mestadel vegetarisk. Fisk äter vi ett par gånger i veckan så då får vi i oss bra fett! Och så unnar vi oss hembakt och gourmet-grejer. Ibland är vi dock inte så värst kreativa och lyxiga och då duger qourn-korv alldeles utmärkt. Idag ska vi äta sausage-med-bröd, en gammal favorit hos mig, med hemmagjort mos till (jag gör asgod potatismos) och rostad lök. Och ketchup och senap, till Erik. Ingen av oss har dock provat qournkorv innan så jag hoppas den är god!

För att göra världens godaste mos brukar jag vispa fluffigt med elvisp, vispa ner ett ägg eller två, (till 2 pers) krydda med salt, vitpeppar och muskotnöt, hälla i mjölk så moset inte är törrt, ta massvis med smör och ibland (oftast) lyxa med kräm fräsch <-- haha.Den här mosen ser inte ens god ut jämfört med min.


Onsdag 26/1-11

Idag var det meningen att jag skulle ta mig till Väglednings- och lärcentrum (vlc for short) för att anmäla mig till skolan igen. Min hemkommun har ju kladdat till min skolsituation rejält men nu när jag bor här tillsammans med min fina man behöver jag inte sköta det genom dem tack och lov. Eftersom jag fått så kasst betyg, vilket jag är ledsen över, på de kurser jag läst så hoppas jag att man får läsa om dem igen. Jag vill verkligen få bra betyg i de kurserna så förhoppningsvis ska det inte vara några problem att få det. Jag hoppas också att syo-konsulenterna på vlc har lite mer kompetens än min förra syo-tant så jag slipper gå utan pengar i över två månader (!) och att CSN-affärerna går smidigt!

Dock var jag alldeles för sent ute eftersom vlc stänger portarna klockan tolv på onsdagar så imorgon ska jag passa på och gå till vlc, umo och banken på en och samma dag och känna mig active och super-busy! Det jag ska göra idag är att kolla postlådan, boka tvätt-tid och köpa mjölk. Vilket hektiskt liv jag lever.


Marknadsföring

Just nu studerar jag marknadsföring, innan dess har jag betat av företagsekonomi A & B. Jag kan inte påstå att det går så bra. Jag läser på distans vilket gör att det krävs en hel del självdisciplin och det är lite där jag slackar. Innan var jag ganska duktig i skolan men när jag och min pojkvän blev tillsammans var det svårt för mig att spendera tiden med böcker istället för med Erik. Han är svår att slita sig ifrån.

Just nu är jag inne i en period då jag tycker skolan känns onödig. Det känns för mycket som att skolan är något jag måste ha i bagaget. Att jag ska lära mig saker och ta in ny information för att bli lite mer allmänbildad och "smart" känns det inte som att många tänker på. Och så vet jag ju att är jag bara tillräckligt framåt och driven så kommer jag betydligt längre än vad man kan göra med en utbildning! (Blondinbella-ångesten?!)

Hur som, jag lär mig allt och är noggrann med att verkligen ta in information eftersom jag vill kunna! Min slöhet gör dock att jag hamnar efter men jag läser ändå och tar in allt! Jag läser ju för min egen skull och om jag bara ska sitta där med böckerna och skumläsa så kan jag ju lika gärna strunta i det. Dock sätter man ju inte betyg efter kunskap nuförtiden så, att jag kan marknadsföringen eller företagsekonomin spelar ingen roll för är jag sen med en uppgift eller missar ett litet test så får jag helt enkelt IG. (Är egentligen arg på mig själv för att jag är så seg...)


Usch.


Blonda Bella

En person som inspirerar mig mycket, eller iallafall får mig att seriöst fundera över vad sören jag sysslar med, är Isabella Löwengrip. Hennes framåtanda och engagemang får mig att nästan skämmas över min egen situation idag och panikartat vilja ta tag i livet och vara lika karriärsdriven. Komma någonstans så att säga, som hon gjort. Jag beundrar verkligen Isabella och är djupt imponerad över vägen hon vandrat. Jag har följt henne länge länge länge, vilket känns väldigt konstigt. Jag "känner" henne, men hon har ju ingen aning om vem jag är?!Jag

Jag är en människa med många tankar och drömmar. Det är mycket som intresserar mig och jag gillar att lära mig saker. Jag tycker om att skriva, skriver alltid ner saker och ting på tusentals olika ställen. Nu tänkte jag försöka samla det jag tänker på här på bloggen. Nörda mig litegrann.


RSS 2.0