Måndag 28/2-11

Nu är det måndag igen och här sitter jag med mjukiskläder och har inte ätit frukost. Jag har städat undan litegrann dock, ska ta disken om en stund och få mat i magen och sen kommer Annie hit med hunden Ivar, ska bli himla mysigt att tragga lide!

Igår var en mysig dag, riktig söndag. Lars och Bjarne var här på en liten visit och idag drar de till Barcelona så jag hoppas att de får en riktigt nice time! Tvivlar inte på det dock. Efter de drog hade jag och Erik bara söndag här. Löste korsord och chillade och såg några Seeeein och sen gick vi och la oss.

Denna veckan ska jag koncentrera mig på skolan och företagsekonomi B och det ska bli ganska roligt! Har fem projekt som ska in och ett stort prov att göra och jag har ungefär mars månad på mig. Ska även försöka lösa csn-problemet ännu en gång och så ska jag gå till vlc och prata och planera framtid. Imorgon ska jag till ungdomsmottagningen också, klockan ett. Dags för stolen... Usch.


Söndag 27/2-11

Det har varit en himla bra helg tycker jag! Igår kom det hit en massa mysiga människor och hängde. Annie, Lars, Phille och Kajsa (new recruit?) och Tobbe o Elina. Jag var mest sugen på att rita så jag satt och gjorde det, vi lyssnade på väldans bra musik och skrattade och så. Prins Erik målade tavla, de andra spelade kort och Lars joinade mig och pastellkritorna. Kollade en liten stund på Mods Mods MODS MODS också.

Nu är Erik hemma hos sina föräldrar och ska förhoppningsvis sälja ett terrarie och jag sitter hemma och chillar. Ska nog antingen måla med pastellkritorna eller spela Sims, hehe. Lars och Bjarne kommer kanske hit senare också, ska försöka få hit Tobbe och kanske Elina med för lite korsord. Asgött att Erik tog disken idag medans jag kunde vila lite i sköna sängen.


Lördag 26/2-11

Jag och Prinsen har varit uppe ett bra tag, har till och med städat med dammsugaren och eliminerat all disk. Simon, en gammal vän till Erik (och till min storebror och resterande av umgänget) kom över på frukost. En gedigen frulle med gott bröd Simon hade med sig, pannkakor som Erik gjorde och alla våra goda pålägg (brien som aldrig tar slut). Mysig och god frukost, ordentligt mätt nu må jag säga.

Vet inte vad som händer idag riktigt, vi får väl se! Igår hängde bara jag och Erik, käkade pizza och kollade på Sex and the city och hade det mysigt. Bara typ två-tre avsnitt kvar nu av serien! Jag gissar iallafall att festligheter står på schemat, hur som är det lördag och det är skitskönt!


Fredag 25/2-11

Nu är banne mig snart februari slut! Det ska bli skönt tycker jag. Med mars. Och sen april. I april är det alltid skitfint väder samt att jag fyller år. Ska önska mig en damcykel tror jag, vill verkligen ha en cylle. Jag sa till Erik på skoj igår att jag önskade mig en båt. Det kändes som att han tog mig på allvar och seriöst tänkte ge mig en båt. Fick säga till att jag bara skojade men att jag absolut inte blivit ledsen om han hade gett mig en båt.

Idag har jag inte gjort ett dugg, vaknade klockan 12 (!!!) och förstår inte varför jag sovit så förbannat länge denna veckan! Känns helt sjukt när jag vaknar tolv och Erik slutar jobba om fyra timmar. Känner mig lite elak då.

Helgen blir nog lite festlig tror jag. Vår polare Lars ska dra till Barca på måndag... Lite sorgligt men han kommer tillbaka till sommarn! Lite avsked för honom och sen vet jag inte mer, skulle nog bli festligt idag med verkade det som. Annat i vårt hektiska liv är att vi kanske ska hämta en hylla hos mina päron och kanske ska till IKEA med Eriks päron. De undrade om vi ville ha någonting så kanske att vi lägger en beställning iallafall.

Jag älskar att Erik är med på mina idéer och tycker dem är bra och kan genomföra dem! Igår till exempel föreslog jag att vi skulle måla golvlisterna i köket vita. Erik trodde stenhårt på min idé och började prata om hur enkelt det var att genomföra och det var minsann bara lite tejp på golvet och skulle nog bara ta en halvtimme.

Och P.S Jag som har gissat att det är en 50-tals-lägenhet vi bor i, pga alla gamla detaljer, blev väldans glad när Erik visade mig en gammal bok om lägenheten igår och det visade sig att det minsann är en en 50-talis. De gamla detaljerna ska aldrig bort!


Inredning tar över...

Det har än så länge inte blivit någon promenad och blir det en så har nog solen hunnit gå ner. Jag fastnade totalt i inredningsvärlden och har klickat mig runt på bloggar och webshoppar en bra stund nu. Tipsa gärna om ni vet något jag absolut inte får missa!

I mitt och Prins Eriks hem finns många gamla detaljer som jag älskar! Alla våra gamla skåp till exempel med gamla handtag och dörrhandtagen och låset på toa och plastlådorna under högskåpen i köket bara för att nämna några.

Jag vill behålla den gamla känslan i lägenheten, jag tycker den är härlig och hemtrevlig! Erik är dessutom fixaren vilket är skitbra! Han målar och spacklar och fixar och vet vad som måste fräschas upp medans jag bara tittar på inpirationsbilder och webshoppar och drömmer mig bort. Men han gillar mitt inredningsintresse iallafall och det är ju tur!

Lite bilder som inspirerar mig just nu!


Är lite inne på blå nu.


Denna hittade jag på en underbar blogg.


Älskar de hängande lamporna bredvid sängen.


Torsdag 24/2-11

Idag är det två månader sen det var julafton! Jag hade en skitmysig julafton förra året. Jag firade med Eriks familj och det var verkligen mysigt. Vi pusslade med hans systrar och hans morfar som är gammal pastor läste julevangeliet och så bad vi tillsammans och så välsignade han mig och sa att han var glad att Erik hittat en så fin flicka samtidigt som han höll mig hårt i handen.

Hade en skitmysig kväll med Erik igår. Känns som vi kommit in i en skithärlig period med varandra. Nyförälskelsen har lagt sig men vardagslivet börjar bli mer glamouröst. Efter en lite ledsam period såhär i vinter så börjar vi växa med varandra och det känns som att man älskar varann mer och mer för varje dag. Jag älskar Erik så himla hårt! Inte bara med mitt psyke och rent fysiskt utan med hela min själ. Jag vill inte vara med någon annan än honom och jag vill vara med honom alltid, min älskade Prins Erik.

Idag har jag sprungit upp och ner mellan tvättstugan och lägenheten. Eller ja, så mycket springande har det inte varit. Bara två maskiner så jag ska springa ner sista gången om några minuter. Det är skitfint väder ute så jag vill nästan ut och springa lite utomhus också. Ut ska jag nog iallafall! Annars kommer jag bara sitta här inne och lata mig. Måste tvinga ut mig själv lite. Speciellt i solskenet.


Älskar soluppgångar...


En bra start på dagen

Det här åt jag till frukost idag. När man bor själv, alltså utan föräldrar eller målsmän, så kan man göra i princip vad man vill. Vill man äta muffins och kanelbullar till frukost så kan man göra det! Dock hade jag ett knäckebröd med kalkonsalami och brie med men ofta man tackar nej till det?!


Hade redan tuggat lite på min muffin. Tänker INTE säga cupcake. MUFFIN!!!


Viktigheter

Idag har jag och Erik tagit hand om jobbiga och viktiga problem, problemen elimineras as we speak och det känns superskönt! Nu är det inte många måsten kvar så snart kan jag koncentrera mig och gå in i helt plugg-mode! Skönt att ta tag i saker och ta lite fler steg mot självständigheten. 

En CSN-tant ringde idag. Jag kunde inte hålla mig och började lipa i luren. Jag vet inte om hon reagerade på att jag var så ledsen och kände mig hjälplös och orklös men hon verkade ha en liten jobbig episod när vi skulle säga hejdå iallafall. Det blev skitmånga "Ja, nu vet du det..." och "ja, men då är det så här du ska göra..." och andra inledande avslut innan vi äntligen lyckades lägga på. Ska skicka en lapp till dem med ändringar och så ska de lägga ett beslut om de ändringarna är okej eller inte. Jag började gråta i luren för att jag vet inte om jag orkar få ett nej till och ett till dåligt besked men jag ska försöka iallafall.

Jag tycker det är väldigt skönt att plugga trots alla omständigheter. Jag hade givetvis tyckt om det en miljard gånger mer om jag inte stött på alla motgångar med CSN men jag älskar verkligen att lära mig nya saker och ta in kunskap! Jag gillar också att prestera, bra. Jag gör det också! Dessutom är det en trygghet att gå i skolan för samtidigt som jag lär mig saker så har jag också en plats att vara på. Jag är inte längre arbetslös. Jag gör något. Och fyller på mitt förråd med kunskap.


lol


Råa väskor

Jag vet inte om det är såhär just för att jag är totalförälskad i denna typ av väska eller om det bara är en extrem teasergrej men jag ser dem överallt nu! Jag har tidigare nämnt de från H&M och de här har jag spottat på underbara JAK&JIL. Jag måste ha en.


Onsdag 23/2-11

Idag lyckades jag stiga upp med Erik, eller iallafall typ tjugo minuter efter. Gjorde en megakopp te och käkade en kanelbulle. Det blev alltså kanelbullar och chokladmuffins med banan jag tillverkade igår i min lilla bakstuga! Fick väldigt mycket beröm och komplimanger av Erik som tycker jag är bra på att baka, skillz så att säga!

Idag är det lite att stå i, som mamma säger (=hämta in ved, sopa upp vedsmuts, läsa tidningen, bryta bananchips...zzzZzz...). Jag ska inte bryta bananchips för jag ska till ungdomsmottagningen igen för besök numero två av tre. Erik kommer också dit när jag är klar typ. Sen är det mindre än en vecka kvar tills jag ska ligga där i stolen... Och några dagar till sen inleder jag och Prins Erik en helt ny era! Superfräscha kön here we come!

Jag kommer minnas februari 2011 som könsorganens månad vilket borde stiftas. Februari är månaden, som är så tråkig i övrigt, då vi firar alla hjärtans-dag med de vi älskar och tänker lite extra på våra undre liv.


Översugen

Har kikat runt på en massa matbloggar och sådär. Frestat mig själv. Nu ska jag baka kanelbullar och något med choklad samt äta en massa brie och salami. Ska härja ordentligt i köket!

Reminder: Linnéa, leta upp ett gott recept på broccolisoppa!


Varumärkesdrömmar

Igår fastnade jag i en slags high fashion-hets. Brukar göra det ibland. Drömma mig bort på JAK&JIL bland alla vackra fotografier (shit vilka bilder denna mannen tar!!!) och gå in på de stora modehusens hemsidor och kolla de senaste kollektionerna och googla och råsuga in allt jag ser i hjärnan och hjärtat. Sen bli superinspirerad och drömma om att bara klä mig i stora märken och enbart köpa kvalitetsplagg. Noggrannt utvalda familjemedlemmar till min avundsvärt vackra garderob. Tänk Carries garderob och shoppingvanor.

Hur som fastnade jag på Chloé's hemsida och kollade in vår- och sommarkollektionerna och drömmer nu om detta underbart vackra bälte runt min midja samt denna änglalika klänning som svävar fram i världens finaste färg just nu med en kulör från Yves Saint Laurent på läpparna. Jag föreställer mig själv detta stenhårt nu, dagdrömma är bäst!


Kolla in ballerinorna. Jag smäller nästan av här borta...


Tisdag 22/2-11

Pratade precis lite med Erik på telefon, vi konstaterade att vi saknade varandra och lite sådär. I övrigt vaknade jag skitsent så jag sitter alltså och äter frukost nu klockan halv ett. Har dock städat undan här och diskat och är dessutom påklädd i normala kläder och inte softpants så jag skulle ändå säga att det går ganska bra för mig.

Jag tror att Paul kommer och hälsar på idag. Inte säker dock men han är på körlektion nu så han hör nog av sig vilken sekund som helst. Ska försöka få honom att hjälpa mig med alla pantburkar vi har här. Släpa med dem till Willys och skaffa lite sallad och mjölk för pengarna. Festligt.


Snuskfantasier

Erik kom hem tillsammans med Henke efter jobbet. Vi satte oss och fikade knäckebröd med goda pålägg såsom brie och kalkonsalami och till kaffet/teet blev det chokladkakor och gammal hederlig Marabou Mjölkchoklad. Satt som en smäck alltihopa! Efteråt ville pojkarna kolla på Sex and the city. Undra hur många mer än jag som fått säga den meningen?!

Nu är Erik och tränar och jag sitter och kikar på H&M's väskor. Det är tre stycken jag vill ha men än så länge kan jag bara titta på dem och fantisera lite lagom snuskigt om dem.


De snygga khakigröna väskorna finns dessutom i blåa varianter. I want them both...


En favorit just nu


Låt mig presentera

Efter ett tips från en läsare om en almanacka blev jag fullkomligt förälskad i illustratören till den! Jag älskar ju färger och mönster och dessa färgsprakande och underbart barnsliga motiv är en fröjd för mina ögon! Catalina Estrada är hennes namn och hon kommer urpsrungligen från Colombia men är nu bosatt i Barcelona.



Mina ögon är glada.


Måndag 21/2-11

Jag känner mig lite halvrädd här hemma. Vaknade upp ganska sent, skulle precis ta tag i mördar-diskhögen när telefonen ringde och jag fick ett dåligt besked... Usch. Jaja, mer om det tillsammans med min man och inte här på min offentliga blogg.

Jag ska alltså diska idag. Diska och städa. Och äta. Och vänta in min man. Min personliga bloggning får nog hamna bland utkasten idag.


I mitt framtida kreativitetsrum...

Kolla de här fina bilderna från pipstudio.com! Skulle gärna skriva ner mina idéer i dem! Riktigt gediget, jag älskar fääärg!(!!) Dessutom är grejerna perfekta presenter. Man kan ju göra en fin fotobok eller ha en riktigt färgglad ritbok eller skriva ner sina recept...



(KLICK!)


Kroppens år

Nu när dagarna bara blir längre och längre och solen börjar titta fram allt oftare så blir jag mer sugen på att vara ute och röra på mig. Överinhalera all friskluft och suga åt mig näring från solen och bara vara skithälsosam. Jag vill börja röra på mig mycket mer detta året!

Efter att ha varit rökare sen jag var fjorton år känns det rätt underbart att nu ha varit rökfri hela 2011 och jag vill ägna mig mer åt min hälsa! Jag ska börja promenera mycket mer och sen i takt med att kroppen blir piggare ökar jag på med lite mer jogging och löpning. En cykel vill jag också ha. En fin cykel som jag kan cykla till havet med!

H&M, Skeppshult och Puma får gärna hjälpa mig på vägen:


Söndag 20/2-11

Igår efter vi chillat en stund här hemma så gick vi in mot stan. Blev en runda på Telenor då Eriks nya iPhone inte ville fungera, samt en lång runda inne på Indiska. Det var lite sorgligt där inne, hittade tre skitsnygga ringar jag verkligen verkligen vill äga så det var lite smärtsamt att lämna kvar dem där inne... Vi hookade upp med Henke sen och satte oss på Bunna och käkade, Erik bjöd mig på lunch!

Sen kom Lars och sen Emmi och efter ett tag gick vi hem mot Henke och Emmi. Chillade där ett tag innan jag, Erik och Lars begav oss mot Willys. Planen var att göra cheesecake men vi ändrade oss och satsade helhjärtat på ostbricka och diverse gourmet-grejer. Jag gav Erik de trehundra kronorna, kändes sjukt skönt att kunna bidra lite.

Sen kom vi hem till oss och avnjöt ostbricka med vin och choklad och bra musik. Efter ett tag kom även Tobbe så det blev en mysig kväll med tv-spel och måleri och sådär. Erik satt med en tavla och jag satt med pastellkritor. Sjukt gött att vara lite kreativ igen!

Denna söndag blir också en kreativ dag. Erik ska pyssla lite med musik och jag ska nog måla lite mer tror jag. Det är även sjukt fint väder ute så jag funderar på att ta en liten promenad också och fånga lite vintersol.


Mums.


Lördag 19/2-11

Vilken mysig gårdag jag och Prins Erik hade! Så härligt att spendera en kväll bara han och jag, utan någon som stör, utan missions, utan besök, utan någon att besöka. Helt ostörda! Kan knappt förstå själv att vi lyckades!

Vi började med ett bad tillsammans. Erik kröp ner hos mig i badet när han kom hem (dock är fortfarande varmvattnet spårlöst försvunnet.) och där satt vi ett tag och mös. Sen lagade jag en god köttfärssås och kokte broccoli och Erik knåpade med datorer och telefoner. Erik fixade spagettin och sen satte vi oss framför Sex and the City (hehehe) och käkade och drack vin! Sen plockade Erik fram naturgodiset så vi satt och munchade en bra stund och delade upp bitar innan vi till slut insåg att vi skulle däcka. Då begav vi oss till sängen och så var det med det!

Nu ligger Erik kvar i sängen. Jag steg upp efter att ha vaknat av mens-(rövhålsmensbajs !#"@!)värk... Sitter och bläddrar i tidningen nu och ska chilla en stund innan jag kryper ner till Erik igen. Förstår inte hur han kan somna pissnödig. Eller vakna, konstatera att han måste gå och pissa och sen somna om (?).


Mannen som firar födelsedag på Google, Constantin Brancusi's, kiss sculpture.


Kärlek

Erik är världens finaste. Han kom hem med två flaskor vin, naturgodis, bananer, honung och créme fraiche. Samt en ny iPhone till sig själv. Vi har det mysigt. Min älskade och jag. Bara vi två!


Trehundra kronor

Jag har ingen aning om vad jag ska skriva. Jag vill kunna komma med kul och fina inlägg som jag älskar att knåpa med och få ihop men det går bara inte. Det tog död på mig med dagens CSN-fitterier. Jag ska försöka kämpa ihop lite glädje igen. Positivitet. Kämpa mig upp igen som jag gjort så många gånger förut.

När Erik kommer hem tänker jag ge honom de där trehundra kronorna jag vann på lotterna jag fick av Aline i tröstpresent. Även om han tyckte att jag skulle ha dem till mig själv. Mina fina fina fina Erik. Jag blir tokig av att inte kunna köpa mat till oss. Ge honom saker. Köpa vin att mysa med på helgerna. Bjuda honom på bio. Köpa choklad till honom som han älskar. Köpa mjölk.

Jag vill slippa påminna honom om att vi behöver smör, toapapper och ditten och datten eftersom jag själv inte kan bidra med pengar. Jag bara kräver. Och det jag kan göra är att städa, tvätta, baka och laga mat. Men det känns inte som att det räcker. Jag vill känna att vi delar. För vi delar ju våra liv med varann.

De där trehundra kronorna är Eriks. Han ska ha dem.


Söndergråten och det nya brevet till CSN

Hej, först och främst skulle jag vilja berätta för er att ni gjort mitt liv till ett helvete de senaste tre månaderna. Skjuter jag mig i skallen eller dränker mig i badkaret så skulle jag vilja lägga den skulden på er. Ni är värdelösa på att svara på mina frågor och ni är värdelösa på att hjälpa och ni är framförallt värdelösa på ert jobb.

Jag har i tre månaders tid haft krångel med csn. Ni säger en sak, jag säger en annan. Uppenbarligen så kan ni min studiesituation mycket bättre än vad jag själv kan. Ni vet tydligen hur mycket och vilka perioder jag studerar.
Det är helt omöjligt att som liten student få rätt när ni som myndighet måste sköta ert jobb helt utan empati och sympati.

Jag har skickat och kompletterat med uppgifter tusentals gånger och ni skickar nya beslut hela tiden. Beslut efter beslut efter beslut och aldrig lyckas ni göra det rätt. Aldrig förstår ni problemet och aldrig förstår ni vad ni gör fel. Jag har berättat för er så många gånger om hur min studiesituation ser ut men ändå får ni fel på det hela tiden. Är det något medvetet för att ha mer att göra på jobbet eller är det för att ni har något emot mig som person eller är det för att ni vill att jag ska hamna hos kronofogden eller är det för att ni vill att jag inte ska kunna köpa nya skolböcker eller är det för att ni vill att jag inte ska kunna plugga vidare eller är det för att ni vill att min pojkvän ska behöva försörja mig eller är det för att ni vill att jag ska gå med noll kronor fast jag studerar eller tycker ni bara att det är roligt när jag mår som skit?

Vad är det egentligen ni vill att jag ska göra? Ska jag ge upp med det här nu eller ska jag helt enkelt fortsätta kämpa för mina småsummor tills den dagen jag inte har mer energi och bara skrumpnar ihop till en ledsen klump? Jag börjar ge upp nu. Jag har gjort det länge. Jag får ingen hjälp av er. Ni är hjärtlösa. Ni stjäl enorma mängder energi av mig och varje gång nya beslut och dylikt kommer så är det garanterat att jag sitter i tårar och skriker med mamma eftersom att det än en gång blivit fel.

Jag har flera gånger förklarat min situation för er, som sagt, så varför det skulle bli rätt denna gången är för mig en gåta. Fastän att jag knappt kan se genom mina söndergråtna linser som min mamma betalar så sitter jag här än en gång och kompletterar med uppgifter.

Jag förstår inte riktigt själv vitsen med att göra det eftersom jag vet att ni är oförmögna att förstå och hjälpa. Jag vet att jag kommer sitta här än en gång med tårar och söndergråtna linser och ett fullkomligt knäckt inre.

Ni säger att jag fått för mycket pengar. Det är fel.
Förmodligen har ni all information om mig och mina studier i er databas så jag tänker verkligen inte dra hela historien igen. Såhär är det:

Min sista utbetalning skedde 25:e november. Jag pluggade över jul och nyår, skippade alltså jul-lov för att få csn för de dagarna. Är man fattig så är man. Ni och skolan sa att jag slutade plugga 17 december. Det kan ni stoppa upp någonstans. Jag har pluggat fram till nyligen då Stenforsa förmodligen och förhoppningsvis meddelat er att jag avslutat mina studier. Jag har inte avslutat studierna men för att förenkla för er så är det väl bäst att säga så.

Jag pluggar för att ta tag i mitt liv. Ni som ska förenkla min situation gör så att jag måste hamna på gatan.

Jag vill ha pengar för alla dagar jag har studerat. Jag vill inte att mitt jul-lov med studier ska ha varit helt förgäves. Jag vill inte att alla mina studier ska vara helt förgäves. Det är svårt att vara motiverad till att få bra resultat när min energi krävs på andra ställen. När min energi läggs på att hitta vägar att överleva.

Vad ska jag göra för att få pengar jag är berättigad till och vad ska jag göra för att ni ska förstå? Vad ska jag göra för att få kontakt med er lite mer humana sida och vad ska jag göra för att klara mig med studierna? Sälja min kropp? Sälja droger? Kanske ta ett av alla de där jobben på arbetsförmedlingens hemsida eftersom jag är så attraktiv på arbetsmarknaden?

Snälla, jag ber er och har gjort så många gånger förut, hjälp mig nu! Hjälp mig med detta! Svara inte bara på ert mekaniska vis utan svara på det jag säger. Svara med hjärtat. Svara för att ni kan hjälpa mig. Svara för att ni förstår. Svara för att jag ska kunna överleva. Svara för att jag ska kunna plugga vidare. Svara för att jag ska kunna handla mat. Svara för att jag ska kunna betala skulder på skolböcker. Svara bara. Snälla hjälp mig.

Kontakta gärna NTI-skolan där jag pluggar så ser ni ju själv hur mycket jag pluggat. Då vet ni vad jag är berättigad till. Jag har inte råd att ringa då jag inte har pengar på min mobil som jag är en ärvd jobb-telefon från pappa.

Ni slipper lägga mer tid på detta ärendet om ni bara får det rätt! Gör ert jobb nu så kommer både jag och ni bli mycket gladare. Så efter att ha provat allt anant så ber jag er nu.

Kontakta NTI-skolan. Fråga om mina studietider. Ge mig CSN för den tiden som bara försvann efter den 17:e december. Detta är det enda sättet. DE VET DET NI BEHÖVER VETA! Snälla gör det! Snälla hjälp mig!

Jag vet inte vad jag mer kan göra än så. Allt annat har jag provat och det har inte fungerat.

Men eftersom det är skolan jag studerat på så vet de hur mycket jag studerat och när ni vet hur mycket jag studerat så vet ni även hur mycket pengar jag ska få.

Jag ber om ursäkt för det långa och kanske ibland väldigt otrevliga meddelandet. Jag använde det här fältet lite som en egen biktstol och efter tre månaders misär är det inte lätt att vara glad och positiv och att ta det med en klackspark. Så jag ber verkligen om ursäkt. Jag vill inte ge er mer anledningar att hata mig och göra situationen värre för mig. Jag vill bara ha hjälp innan jag är totalförstörd.

Jag säger det igen. För att få rätt på det här, kontakta NTI. Även om jag säger att jag inte orkar så måste jag ju ändå plugga vidare och jag måste ju kunna "försörja" mig så jag ber till Gud att det blir rätt nu så jag slipper gå igenom detta ännu en gång. Kontakta NTI, de vet. Det är där jag studerar. Gör det. Snälla. Snälla gör det!




Detta är postat för min egen skull av diverse anledningar.


Fredag 18/2-11

Sitter och njuter i soffan och känner riktigt hur bloggig den här förmiddagen/eftermiddagen kommer bli. Har trehundra flikar uppe med bloggar att kolla in och inspireras av och har flera andra grejer i huvudet jag måste kika på. Älskar när man har internet-flow och vet vad man vill kolla på istället för att bara typ logga in på facebook en gång var tionde minut och kolla mailen i samma veva varvat med ett parti harpan.

Min natt spenderades på soffan. Brukar alltid ha en fasansfull hemsk sabla rethosta när jag är förkyld så för att skona Prins Erik gick jag och la mig där. Dock hade han nog sovit fridfullt ändå för han tittade väldigt frågandes på mig när han kom in och väckte mig på morgon. Aaah, så himla sööööt! Jag var alldeles yrvaken och sa "Var har du varit?" till honom, haha. Men sen kom jag på att "Just det, det är ju jag som varit här...".

Känns skönt att inte ha några bestämda planer för dagen så vad som sker senare är det ingen som vet!


Glädjetårar!

Ni anar inte hur lycklig jag blev när jag precis kikade i brevlådan och hade fått min goodiebag från Aline! Tidigare hade hon bloggen alinescloset men den är avslutad/flyttad. Synd!
Hur som, när Aline läste om alla mina problem med CSN kände hon att jag behövde tröst i mina svåra tider och tröstade mig med en goodiebag fylld med härliga grejer! Det värmer mitt hjärta så mycket att det nästan bränns! Jag blir så glad av att veta att det finns så pass godhjärtade människor och det inspirerar mig. Kan jag hjälpa så ska jag alltid göra det! Jag vill också kunna trösta och glädja någon när de har det jobbigt och svårt och alla borde tänka och känna likadant!

Tack Aline! Tack tack tack!


Innehållet bestod av massvis av lotter (vinner jag kan ni räkna med att jag delar med mig!), två snygga nagellack, godis, örhängen och 200 kronor på H&M samt ett kort från Aline.

Kan fortfarande inte förstå det! Det är för mycket!


Torsdag 17/2-11

Kan inte riktigt förstå själv hur underbart det är att natten och morgonen bestod av rejält med sömn! Gick och la mig typ tjugo över nio igår och somnade nog tio minuter senare. Vaknade när Erik kom hem så vi låg och pratade en lång stund och mös med varandra. Härligt! Min älskade älskade Erik. Ler med hela kroppen när jag tänker på hur fin han är!

Nu har jag en timmes chilledill innan jag ska springa upp och ner från tvättstugan i ett par timmar eller så. Tycker ändå det är lite rogivande att tvätta och jag älskar doften av nytvättat! Ska försöka få lite studier gjorda också, men det ska nog inte vara några problem! När Erik kommer hem ska vi dra till Henke och Emmi, det kommer lite människor dit, bland annat Bjarne som kommit hem en snabb visit från Barcelona! Kul dag!


Förstår inte varför detta alltid händer nere i tvättstugan...


En härlig dag

Hemma hemma hemma! Det har varit en skitnice dag verkligen och jag har spenderat mycket tid och skratt och prat tillsammans med min syster och Dejan och Ivan-bebisen och Tekla-hunden! Och mamma också såklart! Vi har lekt och busat och druckit loads of te och käkat mat och promenerat. Haft en väldigt bra dag helt enkelt!

Har saknat Erik sjukt mycket och han likaså så jag hoppas han kommer hem snart så vi kan kramas hårt och pussas och det dära!

Ska göra mig redo för sängen och nästa dag nu. Imorgon är det tvätt-dag som gäller, tänkte även spendera tid på Företagsekonomi B som ska bli klar. Snart kan jag börja ta tag i nya kurser! Längtar helt sjukt tills jag kan plugga Textkommunikation!


Utflykt till la familia

Det blev ett sorgligt farväl för mig och Erik i morse. Båda var trötta som jag vet inte vad trots att Erik verkade ha fått en god natts sömn. När jag kröp ner hos honom igen vid sex så skrattade han i sömnen! Jag blev skitskraj, haha. Han var så himla cute där han låg och drömde om att han och jag var i Mexico! Härlig dröm. Borde bli till verklighet...

Hur som åt vi frukost tillsammans och hann pussas ett flertal gånger innan Erik var tvungen att fara. Jag tog en dusch för att pigga upp mig vilket fungerade utmärkt då varmvattnet i vår dusch verkar ha försvunnit. Kanske till Mexico? Satt och grät förtvivlat i kylan och hoppades innerligt att det skulle bli varmare. Det funkade litegrann. Tack Gud.

Mamma sa igår att jag skulle vara klar klockan åtta idag. Vi ska till Lund idag till min syrra och hennes familj. Ska bli helt underbart att träffa världens vackraste systerson! Längtar helt stört! Undra om mamma menade klockan åtta ikväll?


Tänkte föreslå denna outfit för syrrelesyrran till Ivans stundande 1-års dag.


Onsdag 16/2-11

Jag är totalt himla sömnlös! Jag känner riktigt hur kroppen och hjärnan inte fungerar. Valde att stiga upp klockan fem efter att ha legat vaken sen typ klockan tre då jag precis hade lyckats somna efter att vi gick och la oss typ halv elva... Jag vet inte alls varför det är så här?! Speciellt inte två nätter i rad! Men att lyckas sova lite skulle vara skönt. Speciellt när Prins Erik ligger bredvid och snusar så mysigt.

Positiva saker med det hela är dock att jag är stört kreativ om nätterna och just denna natt kom jag på en sjukt rolig affärsidé som jag vill genomföra! Dels för att jag tror det är en riktig vinnare och dels för att man kan jobba vidare på den och mest för att det hade varit så sörens roligt!


Känner mig som ett litet vrak...


Gynekologsstolen

Ungdomsmottagningen var lite halvläskigt. Jag gjorde några könssjukdomsundersökningar idag men ska göra den sista om typ två veckor eftersom jag måste göra en gynundersökning i samband. DET skrämmer mig. Jag har aldrig gjort en gynundersökning så tanken på att ligga där med mitt kön i vädret känns inte så bekväm... Jag är dock säker på att det kommer kännas bra efteråt! Eller ja, bra o bra, men en lättnad kommer nog infinna sig! Eftersom jag förhoppningsvis, om Gud vill, kommer vara med Prins Erik i resterande av mitt liv så lär ju inte dessa undersökningar bli till en vana direkt. Detta blir ju sista gången och det är skönt!



Nu ska jag spela Sims innan Erka kommer.


Tisdag 15/2-11

Idag är det Ungdomsmottagningen för hela slanten! Jag lyckades hasa mig dit igår i blåsten för att boka en tid och hade dessutom turen att få en redan dagen efter! Så idag ska jag dit och fylla på p-piller-förrådet och se om jag är frisk i mitt undre liv. Härligt.

Sitter och är skithungrig nu. Fastnade totalt framför datorn och i min favoritvärld bloggvärlden. Nu ska jag ta mig ur den en stund för att rosta mackor och koka te! Monsterkoppen med vaniljte behövs eftersom jag måste ge bort mitt kiss idag.


En sådan kopp har jag. 2 st för att vara exakt.


Viljan att lyckas

Jag sitter och blir helt stört inspirerad här hemma! Läser (vill knappt tipsa om det...) på hemsidan Driva Eget! En av mina drömmar och min plan för att kunna försörja mig själv och min familj är att starta eget. Jag har alltid tusentals idéer och skriver alltid ner allting som snurrar i mitt huvud och det hade varit underbart om en (eller fler) av dessa idéer lyckades göra mig mer eller mindre ekonomiskt oberoende en vacker dag.

På hemsidan Driva Eget blir jag ännu mer peppad till att lyckas med mina idéer och till att satsa mer på mig själv! Och tro! För hur många det än är dessa dagar som har entrepenörs-drömmar (känns som att Sverige är inne i en mindre entrepenörs-hets just nu) så betyder inte det att mina idéer eller min ambition och motivation försämras. Jag kan precis som alla andra! Och det kan ni med!



Hemligheter...

I min lilla hjärtans-bubbla denna förmiddag är det inte konstigt att jag trillar in på Victoria's Secret och kikar underkläder och babydolls. Att känna sig fin även under är skönt och dessutom tycker jag det är väldigt lyxigt med underkläder! Dessa plagg skulle gärna få hänga i min garderob och över mig denna dag!


Nu måste jag gå till Ungdomsmottagningen... Suck.


Älskvärda tips

Valentine's-suget slog på iallafall, speciellt efter att ha kikat in i Fokis blogg! Lite mer speciell tänker jag nog allt göra våran dag! Just för att Erik är min favoritperson i hela världen och för att jag älskar honom av hela mitt hjärta! Även om jag påminner honom om det varje dag så skadar det inte att visa min uppskattning lite extra just denna dag!

Jag ska göra mig lite extra fin. Mascara, concealer och rouge duger bra. Jag vill inte täcka mitt ansikte.
Jag ska baka muffins. Jag sköter oftast all bakning här hemma men häromdagen fick Erik äran att inviga muffinsformen. Idag är det min tur och banan och choklad får bli smaksättarna. Kokos också kanske...
Jag ska tända ljus. Mycket mer behövs inte! Fina underkläder har jag redan, hehe.


Måndag 14/2-11

Idag är det Alla hjärtans dag i hela världen och det tänker jag och Erik fira med en naken-dejt i sängen när han kommer hem från jobbet. Att bestämma naken-dejt är en grej vi brukar köra med. Det kan vara de dagar man känner att man saknar varandra extra mycket för att man inte träffar varandra under dagen eller vilken vanlig dag som helst eller som idag att det är alla hjärtans dag! Vi pratade lite om det igår och kom fram till att ingen av oss har några särskilda känslor gentemot dagen, det är ju inte som julafton precis. Så vi firar såhär!

I övrigt har jag lite annat att göra idag. Min lärare i Företagsekonomi A och Marknadsföring kommer ringa vilken sekund som helst och så ska vi ha betygssamtal. Jag är lite nervös. Dels för att jag inte är ett fan av att prata i telefon och dels för själva samtalet men jag hoppas det går bra (och att det inte varar så länge...).

Jag måste även till Ungdomsmottagningen idag eftersom jag fortfarande inte har bokat tid(!). Det är svårt med noll kronor på mobilen och det är omöjligt att hitta motivationen att GÅ dit enbart för att boka tid och sen gå hem igen. Men jaja, motion!


From me to you!


Hembiträdet talar ut

Fy vad jag är trött på att städa nu! Vill nästan svära! Jag har än så länge totalstädat badrummet bland annat. Kalkbeläggningar och kiss kan ta sig någonstans! Jag har gnuggat och gnuggat tills jag började lukta svett och sen gav jag mig vidare till köket och den hemska diskhögen. Diskhögen är numera död och köket är skinande rent! Jag borde städa sovrummet och vardagsrummet också men jag orkar inte och jag blir bara arg när jag inser att stöket inte är mitt eget!

Får. Inte. Bli. Irriterad.

Äsch, det är väl lika bra att fortsätta... Tänkte precis att jag skulle relaxa ett tag men jag insåg att jag inte precis har något att göra så det blir till att fortsätta städa istället. Om inte Prins Erik samarbetar med mig nu och håller vårt hem skinande Mr Muscle-rent så kommer jag trilla av pinnen.


Hittade ingen bild som förmedlade "trilla av pinnen" på det sättet jag ville så en vandrande pinne fick fylla tomrummet.


Med mina vänner WC-rent och grönsåpa

Efter en lång stunds slappande i soffan med mina favoritbloggerskor och roliga hemsidor (inredning alltså) så börjar jag nu gå in i städfreaks-mode! Var precis inne på toan och köttade med WC-rengöring till exempel. Jag funderar på att ta steget riktigt himla långt och tömma ut och organisera alla våra garderober och sådär. Så får det bli! NU SMÄLLER DET!

Update:
Förbannat skit, två orsaker. Orsak nummer ett, dammsugarpåsen är skitfull. Orsak nummer två, vi har inga nya dammsugarpåsar.


Söndag 13/2-11

Jag och Erik låg uppe länge igår när han väl kom hem. Vi behövde prata lite helt enkelt och det var både jobbigt och skönt. Vi hade kunnat sköta det snyggare men ibland är det bara så svårt att få fram vad man egentligen menar. Men vi löste det ju och det är skitbra! Ett förhållande funkar inte om man inte pratar med varandra. Vill man vara med varandra alltid så blir det lite jobb också, men det är ju jobb som definitivt är värt det.

Love conquers all.

Det tog ett tag för oss att komma upp från sängen så det blev lite stressigt när vi väl kom upp. Erik är och fixar med bilen nu hos sina föräldrar och jag är hemma. Här är inte alls så himla städat direkt så det är väl det jag kommer pyssla med idag även om jag helst skulle vilja mörda den där diskhögen...


Haha, kunde jag hitta en mer passande bild?


Ibland suger det bara

Jag är hemma och känner mig dålig. Erik är hos Henke och Emmi och Nogge är med där. Jag är verkligen ledsen att jag inte orkade dra dit men jag pallar verkligen inte gå hem sen i kylan. Har redan febervärk i kroppen och känner mig seg och svag. Var förkyld för någon vecka sen eller två men det känns som att det är det som spökar igen. Sabla skit...

Ska underhålla mig med bloggar, inredning, internetfönstershopping och Sims. Samt tycka synd om mig själv, längta efter min Prins och kanske ta ett bad. Jag har dessutom hört att Stylisterna på kanal 5 ska vara bra...


Hoppas innerligt att inte Prins Erik kommer hem skitsent.
Trist att vara själv och sjuk.


Lördag 12/2-11

Smakar rödlök i munnen efter frukosten. Jag och Erik har denna morgon hunnit med att ligga i sängen och prata vilket var skönt och behövligt för hjärta och själ, vi har även hunnit äta frukost och läsa tidningen och sopa som Erik underhöll sig med. Ska nog kolla på ett Seinfeld-avsnitt innan vi ska iväg på uppdrag. Erik ska pyssla lite med bilen och jag ska hooka med Tobbe bland annat. Ta en fika och snacka och så! Vädret är helt underbart idag! Vill bara ut!


Sjuk bild. Underbar serie.


Kreativ fredag

Medan katten är borta leker råttorna på bordet. Säger man så? Jag vet inte riktigt vad jag ville säga med det. Hade någon tankebana i huvudet men ja, det sket sig. Hur som helst så sitter vi i soffan och chillar. Det har varit en hel del folk här idag men nu är det bara jag och Prins Erik kvar samt Tobbe och Fille. Pojkarna sitter och ritar och jag sitter och gör kollage. Alltihopa är från H&M och klänningen är ifrån underbara Conscious Collection.


Väskan och skorna är så fina. Allt annat med. C...S...N... Suck.


Röda läppar

Jag är verkligen ett big fan av röda läppar. Rött läppstift är en riktig vinnare. Man kan, förutom att ha det på läpparna, använda som rouge. Dessutom kan man reglera den röda kulören genom att antingen bara dutta på läpparna för en fräsch nyans eller kleta ner dem totalt för sexy ass red lips. Har man lite tunnare läppar tycker jag man bör satsa på läppenna som grund eller rentav en ljus nyans på läppstiftet.

Hur som behöver jag fylla på sminkförrådet nu när vi går mot ljusare tider och ett rött läppstift ska utan tvekan finnas i sminkväskan! Här är mina läppstifts-favoriter från YSL, Lancôme, MAC och Helena Rubinstein som jag hittat på KICKS.


Fredag 11/2-11

Känns som att jag missat hela dagen eftersom jag inte kunde vakna före halv 12. Störigt. Okej att jag var trött i morse och igår men hallå?! Jaja, nu kommer jag vara pigg och så ikväll vilket är chill eftersom det är fucking friday! Blir nog lite action framåt kvällen, några polare är hemma från Barcelona i typ en vecka så ikväll ska vi förhoppningsvis styra upp till lite fest med alla polare. Kommer bli skitnice!

Längesen jag partajade. Jag har nog glömt hur man gör.

Det var helt okej hemma hos moder och fader igår. Farsan var inte hemma dock så det var lite tråkigt. Han var på sin gratis-resa i fjällen med jobbet, schwein. Men jag fick lite gjort iallafall och fick med mig lite saker hem till mig och Erik så nu kommer jag känna mig mer hemma här. Målargrejer, alla filmer, smycken och lite mer kläder blev nya familjemedlemmar och hade jag inte vaknat så sabla sent idag (!) så hade jag unnat mig någon timmes målning. Jaja.


Hade gärna trade:at el Svezia för Barcelona just nu.


Att få ut tummarna

Jag sitter fortfarande hemma och har inte gjort ett skit. Jag vet inte varför men jag är inte så motiverad till att diska eller gå och panta flaskor... Måste vara fel på mig.
Hur som helst så ska jag ta tag i det snart för sen ska jag ju åka och hälsa på hos mamma och pappa. Det ska bli rätt skönt att åka buss. Och såklart kul att träffa mamma och pappa. Och mormor.
Längtar efter Erik.


Shortsen jag drömt om

Jag har länge länge länge velat äga ett par virkade shorts och ännu mer har jag velat använda dem, ha dem på mig. Tänk i sommar. Live. Bruna fina ben. Och drömshortsen från H&M's Conscious Collection! Detta är nog det bästa H&M har kommit med på länge! Där är otroligt många plagg i kollektionen som får mig att smälla av och i sommar skulle jag gladeligen fylla hela garderoben med dessa vackra skapelser!
Måste göra lite kollage som påminnelser till mig själv. Här är alltså del 1, drömshorts:


De här ska bli nya familjemedlemmar hos mig och Prins Erik. Till varje pris.


Torsdag 10/2-11

Gud, vad sängen var skön i morse! Jag och Erik låg och mös hur länge som helst, min fina fina prins. Steg upp med honom idag, läste tidningen, hade mystime. Pratade om hur vi längtade till nästa gång vi ses. Erik ska hem till sina föräldrar idag och fixa lite med sin bil och jag ska hem till mina föräldrar, lilla mormor är också och hälsar på.

Ska ta lite mått på en bokhylla som ska få flytta hit, den ska in i sovrummet. Innan var det tal om att vi skulle måla den svart. Börjar tänka om i den frågan och ska nog föreslå vitt istället. Erik är ju målare, en händig man alltså.

Lite andra roliga missions jag har framför mig är en diskhög på ett par dagar och så ska jag gå till Willys och göra av med våra pantburkar vi samlat på oss, katching! Vi har även en härlig samling sopor i hallen som ska få åka ut. Hurra.


Idag ska jag köra baglady-style.


En dag på stan

Efter lite chillandes hemma så ringde Tobbe mig och frågade om vi skulle hänga på stan och göra ärenden. Det gjorde vi! Vi kollade in Naturum ett par timmar och var på banken åt Tobbe. Vi snackade en hel del och det var riktigt underbart för hjärta och själ att vara ute hela dagen. Vädret var dessutom fantastiskt!
Ett gammalt tillgodokvitto på Cervera på 151 :- låg i min plånbok och den här fick följa med hem till mig och Prins Erik. Kommer från Anders & Petter, jag gillar deras grejer!


Kändes skönt att få hålla i en shoppingpåse igen... Det finns forskning på att kvinnor blir gladare av shopping. Det tvekar jag inte en sekund på, jag är en av kvinnorna iallafall!
Formen ska invigas redan ikväll!


Allt börjar med en lampa

Erik tycker det är roligt att jag tycker det är så roligt med inredning. Han litar på min smak. Erik är så underbar då han inspirerar mig och tillsammans kommer vi på kreativa idéer och lösningar. Igår diskuterade vi lite angående vårt sovrum och vad vi kan göra med det. Vi kom fram till att vi ska utgå från en lampa jag kom över igår på den här bloggen. Man kan enkelt göra en själv. Det kommer jag göra, har tusentals idéer i huvudet! Här är alltså grundstenen till vårt sovrum.


Skön litteratur

Håller på att kika mig igenom Bokias sortiment av skönlitteratur och blev slagen av hur dåligt utformad hemsidan är. Böcker borde vara roligt och inspirerande att titta på!
Jag vill läsa mer, jag tror det är bra för en. Hjärnan får arbeta lite, man kan slappna av och man kan lära sig nya saker. Bland annat! Dessa böckerna föll mig iallafall i smaken:


 
1. Leonardo Da Vinci av Alessandro Vezzosi från Berghs förlag. Handlar om, surprise, Leonardo Da Vinci. Känd för bland annat Mona Lisa. Han var konstnär, vetenskapsman, ingenjör, arkitekt och uppfinnare och boken ger en bild av människan och myten bakom.
2. Forskaren som bankdirektör av Jan Wallander från SNS förlag. Handlar om hur Jan Wallander gick från forskare till bankdirektör och gjorde Handelsbanken till Sveriges lönsammaste bank. Bland annat.
3. Jack av George Sayer från Libris förlag. En biografi om CS Lewis. Mannen som skrev bland annat Narnia-böckerna.
4. Ohörda rop av Gitta Sereny från Ordfront förlag. Handlar om Mary Bell som vid elva års ålder blev dömd för dråp på två pojkar. Här är historien om vad som hände och åren i fängelse.
5. Casanova och lyckan av Lydia Flem från Bokförlaget Korpen. En djup biografi om Casanova. Förföraren som älskade kvinnor. En man som sökte lyckan och fann den.

Vet inte om jag kommer beställa från Bokia dock då det finns andra och billigare ställen att beställa från.


Onsdag 9/2-11

Idag var jag tvungen att stiga upp skittidigt för jag hade bokat tvätt-tid 7-12. Trodde jag... Jag hade lyckats få en tid 12-17 såg jag efter jag sprungit ner alla trappor med två fulla kassar tvätt. Trodde jag skulle behöva springa upp alla trappor med allt skit igen men tvättstugan var ledig så det var bara att köra! Tur det.

Ska strax springa ner och torka allt och sen ska jag äta frukost. Börjar bli svinhungrig verkligen. Sen ska jag slösurfa lite, kika på lite böcker jag vill ha och titta på mer inredning förmodligen. Fastnade totalt igår, hittade en massa coola lösningar och fina tips. Inspirationen bara flödar! Här kommer bli så fint!

Senare ska jag gå in till stan och boka tid på ungdomsmottagningen... Suck. Nya p-piller är otroligt behövligt och sen vill jag kolla till mig så allt står rätt till! Det är viktigt!

Ska hälsa på Nogge sen och tragga lide. Trevligt!


En händig man

Erik har blivit värsta roomservice-mannen och pysslar och gör fint här hemma hela tiden! Han målar dörrar och spacklar karmar och det ena med det andra och det kommer bli så förbannat fint här! Känns skönt att veta att det blir bra trots att vi tar så lång tid på oss.

Den här spegeln tycker jag är jättefin, hittade den på samma hemsida som dockorna i förra inlägget.


Ramen har svart lack och bitar av vacker skinande pärlemor.


Present till en 1-åring

Världens vackraste systerson ska inte alltid förbli noll år utan fyller hela 1 år den 27:e mars! Jag vill självklart vara världens bästa moster till detta underbara barn och ge honom skitbra presenter. I julklapp fick han bland annat en spargris med lite pengar i. Den skramlade och var skitgrym tyckte Ivan. Jag brukar vara skitbra på det här med presenter och tycker det är riktigt kul när folk blir glada över det de får så jag måste ju leva upp till mitt goda rykte!

På den här hemsidan hittade jag dessa söta dockor gjorda av återanvända handvävda naturfärgade ekologiska hampatyger. Apan är en docka och de andra är kasperdockor och mönstrena är unika på varje docka! Den underbara färgskalan är dock densamma. Priserna ligger mellan 95 :- och 125 :-.



Kanske kan lyckas?


Fikatajm

Det blev inget traskande in till stan för min del. Paul och Carl kom hit med fika. Storslagen sådan. Kexs med choklad på. BUTTER KEKS stod det på dem. Eldorado punschrullar, men dem smakade jag aldrig. Hann inte. Mjuk pepparkaka också. Från Eldorado. Tillsatser, mmmm! Men helt ärligt var pepparkakan förvånansvärt god.

Chockade mig själv.

Vilken fika...

Jag som gillar att baka dessutom.


Hur kunde jag?


Tisdag 8/2-11

Hej bloggen!

Gud vad jag sov länge idag! Sjukt skönt, jag var så himla trött! Tror knappt jag vaknade när Erik steg upp och jag vaknade inte ens när han kröp ner hos mig igen knappt förrän han var tvungen att gå. Han brukar lägga sig i sängen igen om han hinner, det är så mysigt!

Nu ska jag göra lite frukost och sådär och sen ska jag göra vid mig och traska in till stan för att boka tid hos ungdomsmottagningen (hurra vad kul...) och träffa min kompis Paul! (Hurra vad kul!!!)

Ska boka tvätt-tid också!


Det här är Prins Erik i Ariel,
inte min Prins Erik.


Glad påsk ditt ägg

Hej, mitt namn är dubbelmoral. Jag bad människorna som kommenterar elakt i Blondinbellas blogg att vara tysta om de inte hade något roligt att säga men eftersom jag skrev ett inlägg där jag frågade varför Kissie vill klä sig som hon gör ibland så betyder det att jag kör med dubbelmoral och det ska människor akta sig för har jag hört.

Käften.


Mission complete

Nu har jag lämnat in provet och jag ska fira det med ett bad. Badet ska även fungera som tröst då det är nya CSN-krångel också som spökar idag. Hur sören ska jag orka?

Jag ska vara glad att jag har tak över huvudet. Inga pengar på snart tre månader. Det är nästan hundra dagar. Kan bara hoppas att de kommer i slutet av februari för mer kan jag inte göra.

För er med världens största hjärta är här mitt kontonummer. Och ja, jag är helt seriös när jag ber er om ett bidrag. Ni räddar mitt liv, med minsta lilla krona.

8313-9,504 303 935-2


Ett teoretiskt prov

Jag sitter och gör prov nu. Ibland fiser jag för att jag har ont i magen men eftersom jag pluggar på distans så gör ju inte det något. Jag har mindre än sex timmar på mig och än så länge (efter två frågor) går det bra. Känner att det flyter på. Blir bra.


Goda tider

YES! En sak jag gör tusen gånger om dagen är att kolla min mail. Precis fick jag ett lyckligt besked från min lärare i marknadsföring att jag nu kommer åt provet igen. Det allra sista jag har kvar på kursen. Idag blir jag klar! Tusen stenar faller från bröstet.

Nu ska jag äta frukost...




... tror det är dags för det efter att ha haft denna position och glada uppsyn hela morgonen.
Ska spela sims samtidigt.


Måndag 7/2-11

Hej bloggen!

Gick för en gångs skull upp med Erik idag. Brukar göra det bland när jag känner att jag har kraften men på senaste tiden har jag varit helt död. Tycker så synd om honom som måste gå upp så förbannat tidigt när jag bara kan ligga kvar där i sängen och sova och ha det underbart under vårt varma täcke.

Men idag steg jag upp och vi hade det mysigt på morgonkvisten! Skrattade och var ovanligt pigga. Tyckte vi var skitroliga när vi skojade om tidningens kryssfråga om frontfiguren i The Wailers, de hade dessutom en bild, men när jag inte kunde komma på något roligt alternativ sa Erik oväntat "Ozzy Osbourne!" och sen skrattade vi.

Nu kommer han hem och typ tio timmar så under tiden ska jag roa mig med min bloggiebaby och lite annat. Ska göra fint här och så. Boka tvätt-tid. Se om jag kanske fått någon post, hehe.

Förresten, semlorna igår fick toppbetyg. De var helt stört goda! Tror nog ingen kan göra godare än jag faktiskt. Helt ärligt. Philliam sa att de smakade "professionellt" till exempel.


Ozzy Osbourne i unga år. En muffinmidja anas.


Indiska för evigt

Jag älskar verkligen Indiska, utan tvekan en av mina favoritaffärer. Kanske t o m etta på listan?! På sommaren finns de finaste klänningarna där och året runt finns de vackraste inredningsdetaljerna där för en billig peng. Jag hittar alltid massvis med saker jag vill ha och nu i fattigperioder vågar jag inte ens gå in där. Självplågeri.
Nu sitter jag dock och drömmer mig bort på hemsidan. Vi behöver ju kuddar till soffan, hehehe...


En sorglig historia

Måste bara lätta mitt hjärta ytterligare. En hemsk händelse inträffade igår.
Jag har en extern hårddisk på 2 tb. Mycket får plats på denna och den används varendaste dag. Jag ÄLSKAR mitt lilla mediebibliotek som det har tagit mig lång tid att bygga upp. Förutom skolarbeten och bilder och program så var denna hårddisk fullproppad med mellan 300-400 filmer och serier.
Igår.
Välte Erik ner den.
Den gick sönder.
Började låta mekaniskt sa Erik.
Han fick dåligt samvete.
Det var inte med meningen ju sa jag.
Vi fick trösta varandra.

Om någon vet och vill göra en dag i mitt liv till en av de lyckligaste, kan man få tag i filerna i den externa hårddisken trots att den är kaputt? Laga den spelar ingen roll men kan man få tag i allt som ligger på den igen så hade det gjort mig så lycklig att jag inte vet vart jag tagit vägen.


Förrädaren...


Söndag 6/2-11

Hej bloggen!

Kalaset igår var trevligt. Massor av folk! Satt och pratade med Annie med mycket så det var sjukt nice. Linnea är med så himla härlig. Eller ja, hela familjen.
Vad som var ännu trevligare var att jag och Erik hade en skön pratstund innan vi gick dit. Erik var sjukt stressad, lättstressad som han är, men vi prickade in en liten pratstund och lättade trycket på våra hjärtan lite. Det var behövligt och otroligt skönt. Min fina man...

Efter kalaset hämtade vi upp Lars och åkte hem. Sen kom Henke och Emmi också. Och Fille med till slut. Det blev en trevlig och mysig kväll med temat "ny musik". Vi alla lyssnar mest på reggae och underkategorier men igår visade vi annan musik vi gillar. Breddade lite. Sjukt nice. Mitt bidrag gick hem, hehe. John Butler Trio - Ocean. En av världens vackraste och mest känslosamma låtar.

Idag ska jag baka semlor och så kommer det lite människor hit igen. Mysigt!



Shit alltså.


Bitterfittan gave me the inspiration och jag måste göra detsamma:


Hur kan man vilja se så billig ut och ändå lägga ner pengar på det?
What is the point? Har någon svaret på denna gåta?
Är det en fråga om världens sämsta smak?
Är det en fråga om att provocera?
Är det en fråga om exhibitionism?
hjälp mig


Lördag 5/2-11

Hej bloggen!

Det blev en skön kväll igår när Erik kom hem från Helsingborg. Han var där och tränade så under tiden gjorde jag färdigt marknadsföring-kursen. Fick ju denna veckan med på mig, alltså till på fredagen. Men när jag väl skulle göra det allra sista provet och det allra sista jag hade kvar fo evah så såg jag att min lärare hade plockat bort det från hemsidan. Fick aldrig ens en chans att göra det. Alltså, är det otur eller var jag bara ett giant asshole i mitt förra liv or something?! Inte för att jag tror på det, men you get the picture.

Jaja, när Erik kom hem låg jag i badet och under tiden stekte Erik lite vegeterian burgers och gjorde egna "pommes". Sjukt nice! Hade en mysig måltid vid köksbordet och efter det chillade vi en stund och sen tänkte vi att det var skönt att gå och lägga sig.
Sjukt skönt att strunta i datorn en kväll. Vi har ju ingen tv så det blir att man sitter framför datorn och kollar på grejer. Men icke denna afton, vi underhöll minst lika bra i sängen.

Idag står kalas på schemat. Vi ska vandra lite på stan och sen ska vill till Eriks mamma och pappa eftersom hans lillasystrar Annie och Linnea fyller år. Så himla många coincidences med mig och Erik och våra familjer. I will tell you another time. Men att vi heter Linnéa båda två är ju en grej for example.

Nu ska jag spela sims. Adieeeeeu!


Hehehe, tröttnar aldrig trots mina snart 21 år.
(pinsamt...)


Var bara tvungen...

Det plingade en man på dörren med en massa bokstäver med sig. Och när vi småpratat färdigt och stängde dörren så såg den ut såhär:


Nej!

Himla skit...


Blood on the dancefloor


Den här låten, och största delen av skivan dessutom, är så himla bra! De håller mig båda sällskap när jag nu sitter med prov...

Michael Jackson

Även om hysterin i stort sett är över så måste jag bara säga att jag älskar Michael Jackson. Det är något jag alltid gjort. Sedan pyttesmå pyttesmå barnsben...
Hade ingen inspiration denna morgon till musikval. Ibland vet man inte vad man är sugen på helt enkelt. Men efter att jag satte på Michael Jackson så är jag helnöjd. Nice morgon med kungen av pop.
Alltså. Helt sjuk style han hade. Så himla cool.


Finns ingen som honom.
Och det finns ingen som kan fylla hans skor.


Fredag 4/2-11

Hej bloggen!

Vaknade runt 9 idag, skönt att inte sova bort hela dagen. Jag och Prins Erik gick och la oss ganska tidigt igår, båda var så himla döda på kvällen. Orkade knappt prata med varandra och väntade i princip bara på att klockan skulle bli så pass mycket att man kunde gå och lägga sig. Men en dusch hann vi med iallafall och lite mys innan båda dog stenhårt.

I morse var Erik farligt nära att försova sig, ajabaja! Men som tur är slutar han 12 idag så det är ingen jobbig dag direkt samt att vi har en heldag framför oss!
Vet inte riktigt vad planerna för dagen är men Erik nämnde något om att hänga bara han och jag idag vilket hade varit skitnice! Men vi får se, vad som helst kan hända.

För övrigt har jag sista dagen på marknadsföring-kursen framför mig. Den består av:
- Läsa sista sidorna.
- Göra insändningsuppgift numero 3.
- Göra delprov numero 2.
- Göra teoretiskt prov över hela kurZen.

Yes.


Hennes & Mauritz's fel

Fick ett nyhetsbrev från H&M och började såklart kika på hemsidan. Där drömde jag mig bort och lekte att det var vår ute. Såg ett par Beatles-shirtar och även om jag inte är the ultimate fan så väckte dem ett visst ha-begär i mig. Ska låtsas att de är mina... Precis som shortsen. Och solglasögonen. Skärpet...


Någon som vet hur man kan bredda hela bloggen så att bilderna inte är så fesiga?
Maximize


Brödlimpor, goda sådana

Okej, jag gjorde bröd igår och jag ska förklara hur jag gjorde! Mina bröd, inte för att skryta (hehe, jooo), brukar vara väldigt populära må jag säga. När polare har käkat dem brukar de bli swept away, likaså när jag gett bort dem i present. Min pappa, som hatar fröer och "nyttiga" bröd älskade brödet jag gav mamma när hon fyllde år. (Gav henne en fin påse med två lantbröd, kolakakor och en after eight-kaka, mye populiert)
Okej! Till saken, mina limpor, vad ska vi kalla dem?!

Lajonlimpor, 2 st

Ugn: 225 grader

Jag började med att smula en halv jäst ner i en bunke. Mamma har lärt mig att en halv jäst räcker om man har en halv liter degvätska. Lätt att komma ihåg!
Efter det hällde jag på 5 ½ dl fingervarmt vatten och saltade vattnet med kanske en tsk. Jag hällde i lite sirap och honung, kanske en msk av varje. Som sagt, recept är inte min grej det blir bättre när man kör på känslan istället. (Kan dock skriva det mer receptigt om så önskas!) Lite olivolja åkte också i, runt en msk kanske. Och så lite kardemumma! Blanda väl!
Sen började jag kötta ner vetemjöl, rågsikt och fiberhavregryn och havregryn. Samt solrosfrön, linfrön och sesamfrön och några gröna frön som Erik har köpt som jag inte vet vad heter.
Jag personligen tycker det är bäst när degen är lite kletig. För mycket mjöl är lika med kompakt äckligt bröd. Så efter egna personliga doseringar och blandning med elvisp+degkrokar så häller jag på lite vetemjöl och täcker med en bakduk och låter jäsa i kanske 1 ½ timme. Sen smörjer jag två brödformar med margarin, bakar ut bröden, lägger dem i formarna, täcker över och låter jäsa en bra stund till! Jäsning är viktigt, ingen brådska med det!
Sen sätter jag in bröden i mitten av ugnen och där får de stå tills de är klara! Färgen kan vara en viktig faktor att hålla reda på i denna process. Och så kan man höra när ett bröd är färdigt genom att knacka på det, true story. Att sticka ner något i dem för att kontrollera att degigheten är under kontroll är också att föredra om man inte litar på sin bröd=färdigt-förmåga.

Låt bröden svalna utan bakduk för då blir skorpan lite hårdare= skitgott!

Gör ni rätt kan det bli såhär!


Jag gillar när man ser att bröden är hemmagjorda så jag brukar inte satsa på att forma perfekta bröd. De ser mer "roots" ut som Prins Erik säger. Förresten munchade jag loss på dem igår. Nybakt bröd med smör och honung är shagadelic i munnen. Speciellt kantbiten...


Pretty Woman

Efter att ha sett den här och skrattat mig till, nästan, kissa-ner-mig-nivå så tog jag saken i egna händer. Jag kollar nu på Pretty Woman med Julia Roberts och Richard Gere. Rollen som gjorde Julia Roberts überkänd och som vi alla älskar eller hatar. Den kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta iallafall och funkar perfekt en dag som denna när man är ledsen och måste plugga. Älskar shoppingscenerna...

Slut på degandet...

Även om det inte känns värt att kämpa för när jag inte får något för det, okej, bra betyg men ingen morot för att nå dem direkt, så ska jag nu sluta slappa och fokusera på studierna resten av dagen. Varvat med bloggpauser och så. Matpauser. Fispauser...

Har läst igenom mina favoritbloggar och även funnit en ny. Jag söker verkligen glädje frenetiskt nu när allt "samhälligt" går åt skogen och att jag fann den här bloggen gjorde mig stört glad!
Det kanske ni med blir!


TRYCK!


Torsdag 3/2-11

Hej bloggen!

Morgonen och dagen började med att Erik försov sig vilket var både hemskt och gött eftersom vi låg i sängen tillsammans lite extra länge. Han hann i tid till priset av en tom mage.
Jag kunde inte somna om så jag steg upp typ kvart i 7. Skönt ändå.
Satte mig och läste tidningen och sen diskade jag undan och städade köket och gjorde frukost.
Bakade bröd igår så det var en nice frukka må jag säga. Lägger upp bilder på brödet sen om de blev fina, displayen på kameran är ju paj så man ser inget... Recept kan jag också dela med mig av även om det inte är en grej jag följer när det gäller bröd och mat, typ.
Sen satte jag mig och kollade mailen och så och såg att jag fått svar från CSN. "Utbetalning kan ej ske"...

Livet är så fucking orättvist. Jag orkar inte mer alltså. Jag svär aldrig men efter att jag fick besked igår från SYO:n att det skulle vara löst så sprack jag idag och satt och svor och skrek. Jag vet inte om det hjälpte men vad sören ska man göra?

Vad ska man göra när motivationen och glädjen är svår att fokusera på och man har ett stort åskmoln med negativitet över sig?


Behöver jag säga att jag är trädet?


CSN - förstör ditt liv?

Mamma ringde för ett tag sen och gjorde mig påmind om mina CSN-problem och dylikt. Hon vill hjälpa för att hon vet att jag har det jobbigt. Men med tanke på att jag är 20 år gammal vill jag ta tag i vissa problem själv och med tanke på att jag själv sitter inne med all information jag kan ha om problemet så känns det dessutom bäst att göra så. Det finns inte mycket mer man kan göra än att vänta vad jag har förstått.  Det betyder inte att jag inte är tacksam för att hon hjälper mig. För det är jag till 1000.

I min desperation att försöka förklara det här för mamma börjar jag givetvis lipa och blir påmind om hur förbannat jobbigt detta egentligen är. Mitt liv går i spillror på grund av att vårt samhälle är uppbyggt på att man ska och MÅSTE ha pengar. Jag kan inte betala Erik någon hyra eller så, jag kan inte handla mat till vårt hem, jag kan inte ge honom några presenter, och inte mig själv heller för den delen, jag kan inte betala mina räkningar som innefattar böcker från skolan vilket betyder att jag inte kan beställa nya böcker och alltså påbörja nya kurser, jag kan inte fokusera hundra procent på mina studier vilket gör att de blir lidande.
Och detta gör att jag hamnar i en otroligt ond cirkel som bara går neråt och neråt och neråt.
Jag vill inte att pengar ska styra mitt välmående, men det gör det när man inte har några.

Med pengar hade jag kunnat slappna av (hur sjukt är inte det?), jag hade kunnat fokusera på skolan och leverera bra resultat, jag hade kunnat betala min prins för att jag får bo här hos honom, jag hade kunnat fylla vårt kylskåp och skafferi med goda saker och jag hade kunnat skämma bort honom med presenter av anledningen att han är så himla skitbra. Jag hade dessutom kunnat ge mig själv en present för att jag är duktig i skolan.
Men nu är jag inte duktig. Min psykiska hälsa fixar inte det. Just nu.

Så jag får vänta...


Vårt samhälles uppbyggnad ger oss många möjligheter och mycket gott,
men just nu vill jag bara ge fingret åt Babylon ett tag.


Onsdag 2/2-11

Hej bloggen!

Vaknade halv elva idag, sovmorgon var behövligt. Både jag och Erik sov jättekasst i natt. Vaknade typ en gång i timmen och ingen av oss kunde komma till ro. Stackars Erik bara som måste gå upp vid fem... Får lite dåligt samvete när jag ligger kvar där och har det skönt så ibland brukar jag stiga upp med honom och hålla honom sällskap. Men idag orkade jag inte alls och så måste jag vara utvilad när jag ska plugga annars sitter jag bara och glor istället och kan inte koncentrera mig.

Har nu roat mig med att göra det fint i köket och så. Ätit frukost har jag med gjort samt kollat mailen och det dära! Nu ska jag bara läsa mig igenom mina favoritbloggar och sen är det dags för studier. Ska sitta riktigt länge idag och kanske rentav göra morgondagens arbete också. Då kan jag göra fredagens arbete imorgon och så blir jag ledig på fredag!

Snart helg...


Snart färdig...


Multitasking

Nu kommer snart Erik hem och jag kände bara för att skriva några rader.
Det har inte hänt så mycket här och min stjärt har inte lämnat soffan många gånger.
Pennan är i ena handen, marknadsföringsboken i andra, blocket är i knät och SATC på datorn.
Snart har jag en vacker man också i min famn. Multitasking.

Tisdag 1/2-11

Hej bloggen!

Har precis ätit frukost i form av fiskgratäng och potatismos. All homemade of course. Klockan är kvart i två så det känns ganska stabilt.
Jag har unnat mig sovmorgon idag och så ringde min syster så vi pratade en lång stund. Sen hade jag en trevlig stund med diskhögen. Nu kollar jag på SATC, former favourite show (but not anymore :( ). Ska plugga sen en stund och varva med att vika tvätt.
Idag kommer Tobbe hit så jag gissar att han och Erik ska pyssla med lite musik vilket ger mig tid att plugga lite.
Känner mig sugen på att baka lite bröd också så det kommer jag nog med göra. Det börjar sina i brödförrådet. En paj kanske också hade suttit på sin plats. Hmm...


Beloved shoebox.


RSS 2.0